16:00

Luleå SK

Referat: OAFF - Luleå SK

Hemma på Skolvallen vinner OAFF mot Luleå SK med 1-0 (1-0)
OAFF inleder piggt och redan i den första minuten har John Kalla ett snyggt inspel som Johannes Pekkari stöter mot krysset men men LSK:s målvakt Mathias Lindkvist styr bollen över ribban. OAFF dominerar matchen och i den 10:e minuten är det åter John Kalla som kommer med ett inlägg, nu mot bortre stolpen där Jocke Larsson kommer och ur svår vinkel lyckas han med en lobbnick över målisen och in vid bortre stolpen till 1-0. I den 14:e minuten spelar Hector fram Borri till ett friläge men skottet räddas av målvakten. På hörnan som följer är Borri åter framme men skottet smiter utanför stolpen. LSK sticker fram ett par gånger och i den 20:e minuten är man nära när ett inlägg är på väg in i mål men Kotten får upp en hand och styr bort bollen. Efter dryga halvtimmen slår Hector en lång crosspassning mot Borri som avslutar ur bra läge men i burgaveln. Fem minuter innan paus kommer John Kalla fram på högerkanten - inlägget når Hector som nickar bollen över ribban. Vi går till paus med ledning 1-0 i en bra halvlek där vi borde gjort minst ett mål ytterligare.

Andra halvlek inleds bra av LSK som är det spelförande laget under första kvarten och man skapar också en hyfsad bra chans där avslutet går i utsidan av stolpen. OA:s bästa läge har Hector som nickar ett John Kalla inlägg över ribban från ett bra läge. Matchen tappar lite i tempo under den andra kvarten och inga större chanser uppstår. Sista kvarten blir händelserik, först går en LSK:are omkull i straffområdet med straff som följd. LSK:s Ali Keyoon slår straffen lågt mot Kottens högra stolpe men en blixtsnabb kastning av Kotten och han kniper det svåra skottet - magnifik räddning! I den 80:e minuten gör Hector en suverän nedtagning följt av en perfekt framspelning till Borri som ensam med målisen tvingas se ännu en kanonräddning. Fem minuter senare blir John Kalla fälld när han är på väg igenom och straffen är solklar. Mikael Krekula slår den men åter gör LSK:s Mathias Lindkvist en jätteräddning. Sista minuterna blir ändå en pärs men 1-0 står sig!

Sett över nittio minuter vinner OAFF rättvist i en tempostark match med många chanser och tillbud. LSK gör också en bra match där dom kommer alltmer ju längre matchen fortgår men OAFF är ändå det bättre laget vilket också hörnstatistiken 16-5 antyder. I ett bra OAFF gör samtliga riktigt bra insatser. Om vi skall plussa några blir det Kotten i målet som gör ett par riktigt bra räddningar där straffräddningen blir matchavgörande. Backlinjen var stabil och där går det extra plusset till Elio Garcia som inte gjorde något misstag under 90 minuter. På mittfältet stred Daniel Mäki som en galärslav och vann många närkamper. John Kalla var matchens lirare med mängder av upplopp och riktigt farliga inlägg. Jocke Larsson blev stor matchvinnare och var spelmässigt också framgångsrik. I anfallet gladde Hector med fina framspelningar till en stark Borri som med lite flyt kunnat göra 3-4 mål men idag hade han inte tumme med fru Fortuna! I Luleå SK var målvakten Mathias Lindkvist enorm i målet och räddade laget från fler baklängesmål. Offensivt var det Victor Hannu och Ali Keyoon som skapade det mesta. Bra domarinsats av Mårten Larsson.

Laget: Kotten - Kero, Palo, Elio, Nicke K - John, Johan S, Daniel M, Jocke L - Hector, Johannes P
Avb: Rickard, Örjan, Bosse, Liam, Martin P, Martin K, Gum San